De är brottslingar, inga kämpar

Fråga: Ni har förmodligen hört talas om självmordsattentaten i Algeriet och Marocko. Dessa attentat gjordes i Djihâds namn och krävde oskyldiga människors liv. Vad anser ni om detta?

Svar: Det som har hänt i Algeriet och Marocko är inte Djihâd. Det är orättvisa, förtryck och brott. Den som kallar det för Djihâd har misstagit sig. Djihâd har sitt sätt. Är det Djihâd att döda oskyldiga, barn och trygga människor? Nej, det är en ondska och en katastrof. De som låg bakom sprängattentaten i Algeriet som krävde trettiotre liv och tvåhundra sårade och Marocko kallas inte för ”Mudjâhidûn”. Vi kallar dem för förstörare, brottslingar, syndare och misstagna. Vi kallar dem inte för ”Mudjâhidûn”.

Vi skall inte missta oss och anse dem vara Mudjâhidûn. Nej. En Mudjâhid är han som kämpar för sanningen och manar till Allâhs religion och offrar sitt liv och sin egendom för den. På ett ömt och vist sätt kallar han till Allâhs religion och rättar till felen och får samfundet att få en rätt bild av dess tillstånd.

Bröder! Att släcka liv, spilla blod och stå bakom sprängattentat hör till illdåd och brott. Den muslimska världen måste vara medveten om att dessa sprängattentat utförs endast av människor som anser det vara tillåtet att döda muslimer och saknar fruktan och tron i hjärtat.

Den som anser det vara tillåtet att döda en muslim är otrogen! Det är otro att anse det vara tillåtet att döda muslimer och oskyldiga människor – och skydd sökes hos Allâh.

Det är obligatoriskt att ha en klar och sann ställning till detta och att vi endast anser dessa människor vara det de är. Dessa människor är förstörare och brottslingar –- må Allâh göra oss kvitt deras ondska och lögn.