Avslöjat hat mot islam och muslimer

Allâh (´azza wa djall) sade:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ بِطَانَةً مِّن دُونِكُمْ لاَ يَأْلُونَكُمْ خَبَالاً وَدُّواْ مَا عَنِتُّمْ قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاء مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِن كُنتُمْ تَعْقِلُونَ

Troende! Sök inte förtrogna vänner bland andra! De sparar ingen möda för att så förvirring i era led och önskar att ni skall plågas av olyckor och elände. Hatet har kommit fram över deras läppar, men vad de bär i sitt inre är långt värre. Vi har låtit er se tecknen om ni har förstånd.”1

De tycks vilja dölja sin fientlighet och sitt hat. Ändå har bådadera kommit fram. Deras hat förstås tvivelsutan ändock de inte vill det. Därför sade inte Allâh att de visar hatet med sina munnar utan:

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاء مِنْ أَفْوَاهِهِمْ

Hatet har kommit fram över deras läppar…”

Det vill säga oavsiktligt. För övrigt döljer de sitt hat för att uppnå sina mål. Dock måste deras hat komma fram över deras läppar.

وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ

… men vad de bär i sitt inre är långt värre.”

Det de bär på är långt värre än det de säger. Hatet i deras hjärtan är alltså mycket värre än det som kommer ut ur deras munnar. Allâh (´azza wa djall) förbjuder oss att ha vänskap med sådana människor. Alltså skall man hålla sig borta från dem och inte gå dem till mötes.

13:118