Äktenskap med eget horbarn

Fråga: Om en person begår otukt med en kvinna som blir gravid och föder en dotter, får då den här mannen gifta sig med här flickan?

Svar: Först och främst måste muslimerna veta att otukt hör till de värsta synderna och oanständigheterna. Allâh (tabârak wa ta´âlâ) har föreskrivit ett skräckinjagande straff för otukt som även är en soning för illgärningen. Om personen som begår otukt är singel, så skall han pryglas hundra gånger och utvisas ett helt år. Om han har varit gift och haft en fullkomlig intimitet med sin hustru, så skall han stenas till döds. Det bevisar hur vidrig handlingen är. Allâh (ta´âlâ) har sagt att den är oanständig och en ond väg att ta. Allâh (ta´âlâ) sade:

وَلاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاء سَبِيلاً

”Håll er borta från [alla frestelser till] otuktiga handlingar! Sådant är skamlöshet och en ond väg.”1

Men om någon drabbas av otukt och faller för den, så måste han ångra sig, upphöra med den, be Allâh (´azza wa djall) om förlåtelse och bestämma sig för att aldrig återfalla i den.

Om kvinnan blir gravid via otukt, så är säden ogiltig eftersom den kommer från hor. Barnet är inte hans och tillskrivs inte honom enligt föreskriften. Trots det får han inte gifta sig med den eventuella flickan som är resultatet av hans säd. Om en man inte får gifta sig med sin di-dotter som har ammats av hans hustru tillräckligt många gånger för att bli en di-dotter, så är det än mindre tillåtet för honom att gifta sig med en kvinna som har blivit till av hans säd? Det är än mer förbjudet. Så flickan som blir till av hans säd är inte hans dotter sett till föreskriften, men trots det får varken han eller någon från hans avkomma gifta sig med henne eftersom hon är skapad av hans säd.

117:32