80. al-Qummîs tolfte förvrängning av Âl ´Imrân

al-Qummî sade:

”Beträffande Hans ord:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اصْبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَاتَّقُواْ اللّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

”Troende! Uthärda allt – ja, tävla om att ge prov på tålamod och uthållighet och var alltid beredda att kämpa [för tron] och frukta Allâh så att det går er väl i händer.”1

så berättade min fader för mig, från Abû Basîr, från Ibn Abî ´Umayr, från Ibn Miskân, från Abû ´Abdillâh som sade: ”Härda med svårigheterna, ge prov på tålamod och uthållighet med plikterna och kämpa för imamerna.”2

Versen och befallningarna är riktade till de troende, men Râfidhah Bâtiniyyah förvränger Allâhs tal och bryter ut dem ur deras sammanhang.

Versen manar till gränspatrullering och vistelse i moskéerna för dyrkan, vilket det finns flera hadîther om. Vad har imamerna och Râfidhah med versen att göra och framför allt på sändebudets (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam), hans följeslagares och Uppenbarelsens tid? Ser du inte hur de gör narr av Qur’ânen och leker med den?

Deras ledarskap och dess förknippningar saknar grund i islam och hör inte till dess mål. Det är bara Ibn Saba’s anhängare som har hittat på det. De bryr sig inte om de ljuger om Allâh och bryter ut Hans verser ur deras sammanhang.

13:200

2Tafsîr al-Qummî (1/129).